Kovács Niki motorversenyző ajánlásával
Online beiratkozás
Online beiratkozás - E-learning

Autó jogosítvány

Technológiára épülő modern világunkban az autós jogosítvány megszerzése alapvető és elengedhetetlen minden ember számára. Egy személygépkocsi nemcsak kényelmesebbé teszi a mindennapi közlekedést,
de nagyban megkönnyíti saját valamint családunk életét.

Mind a járműkezelés módja, mind a szabályok ismerete és betartása fontos szerepet játszik a probléma-
és stresszmentes közlekedésben, így ezekre kiemelkedő hangsúlyt fektetünk képzésünkben.
Tanóráink folyamán a fókusz azon képességek megszerzésén van, melyek biztosítják a biztonságos közlekedés alapjait. Oktatóinkkal megtanulod, hogyan lehet kialakítani a defenzív vezetési magatartást, melynek segítségével elkerülhetőek a közúti balesetek. A biztonságos közlekedéshez nem csak a KRESZ szabályainak ismerete és betartása szükséges, hanem egy olyan előrelátó gondolkodás, mely figyelembe veszi a közlekedés további résztvevőjét is.

Tisztában kell lennünk azzal, hogy a kötelezően előírt 30-40 órányi gyakorlás alatt nem lehet rutinos vezetővé válni, azonban megfelelő iránymutatással felkészülhetünk az önálló közlekedésre, melynek gyakorlásával magabiztos sofőrökké válunk a későbbiekben.

Ha a gyorsaság és a minőség egyaránt fontos számodra, akkor válaszd iskolánkat és garantáltan szép emlékekkel fogsz visszagondolni jogosítványod megszerzésének időszakára, életed egy fontos fordulópontjára.

Milyen járművet vezethetsz B kategóriás jogosítványoddal?

 • Gépjárműved megengedett legnagyobb össztömege nem haladhatja meg a 3500 kg-ot,
  valamint az ülőhelyek száma, a vezetőüléssel együtt, legfeljebb 9 lehet.
 • Pótkocsit csak kezdő vezetői engedélyed lejárta után vontathatsz. Az első jogosítványod
  (tehát bármely kategóriás jogsi, kivéve moped) megszerzésétől számított két évig rendelkezel kezdő vezetői engedéllyel. Amennyiben a két év lejárta után bővíted jogosítvány kategóriáid, az már nem számít kezdő vezetői engedélynek.
 • Könnyű pótkocsit (750 kg megengedett legnagyobb össztömeget nem meghaladó) a megengedett 3500 kg felett is vontathatsz, azaz járműszerelvényed megengedett legnagyobb együttes össztömege ilyen esetben legfeljebb 4250 kg lehet.
 • Nehéz pótkocsi (750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó) vontatása esetén
  a járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500 kg lehet
  és a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vontató jármű saját tömegét.

Beiratkozás